Bij een spannende gebeurtenis hoort een spannend verhaal. Een visionair die weet er wel raad mee.

uit 2009 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Mateus

2016

Ik keek te diep in het glaasje.

De alles omvattende vrouw

2015

De alles omvattende vrouw.   Op afstand voel je haar charme van diep liefhebben. En op afstand hoor je haar het mooiste zeggen. Zij, de vrouw die niets eist maar juist het tevenovergestelde bewijst.
Zij, de vrouw die niet kwetst maar juist streeft naar het samen kijken.
Zij, de vrouw die niet oordeelt maar je in alle ruimte laat zijn.
Ik kwam haar spontaan tegen en er kwamen memorabele momenten. Zittend op haar schouder denk ik terug aan al die gedeelde ervaringen. Die schouder, mijn schouder, om zo toch dicht bij mezelf te blijven.

Bepalende tijd

2014

Bepalende tijd.   Tijd is niet meer aan zijn zijde. Hij is niet bang en probeert alle gedachten te accepteren. Hij was de man van de whisky en sigaren. Tabak sierde hem als "De man uit de film".
De man met een goed verhaal, de man die altijd zijn zegje klaar had, soms tot vervelends aan toe. Hij was de man die alles kon maken. Dit straalde hij uit en dwong hij af. Je kreeg nooit een tweede kans bij een misstap en je kon hier weken om rouwen. Het gevoel dat een belangrijk iemand weg uit je leven is brengt veel verdriet. Je miste hem maar hij jou niet!

Aangebroken tijd

2013

Aangebroken tijd.
En waarvoor? Om gedag te zeggen in dit schilderij. Gedag na een mooi bezoek te hebben bijgewoond. Tijd tikt door en er zijn andere plannen op het programma. De drie heren moeten verder.

Oneindige tijd

2013

'Oneindige tijd'  Vandaag draag ik mijn horloge niet. Telkens als ik het om heb dan voel ik me gejaagd omdat ik de tijd constant bijhoud. Een tijd van komen en gaan, ergens mee beginnen en afronden. Vandaag wil ik gaan en overal staan, wil ergens aan beginnen en niet denken aan het einde. Vandaag is het 'oneindige tijd' voor mij.

Watch me

2013

'Watch me"

Het moment

2011

Het trouw jubileum  Acryl op doek 200 cm  x 200 cm    De liefde kent geen vorm en geen kleur en zeker geen afstand. Twee geliefden hebben elkaar gevonden. Een Nederlandse jongeman valt op een exotische jonge vrouw uit Curaçao. Tien jaar getrouwd en als super geschenk om deze bijzondere dag en dit moment te vereeuwigen, dit schilderij van de liefde. 

De glorie van blikken

2012

De glorie van blikken.   Dansend op mijn veranda in een draaiende beweging viel mijn blik op een kleurrijk onderlijfje van een colibrie. Die was namelijk ook bezig met zijn dansje. Danste hij met mij? Ik ging opzij, hij vloog naar mij. Met mijn hand in de zij maakte ik voor hem in de vorm van een tunnel de weg vrij. De colibrie vloog door de tunnel heen van mij. Oh wat was is ik blij. 'De glorie van blikken' blijft mij voor eeuwig bij..  

De glorie van aanschouwen

2012

De glorie van een glimp opvangen. Als kind klimmend in de boom en ondersteboven hangend aan de sterkste tak, maakte ik iets onverwachts mee. Ik zag wat! Dat snel vloog, maar toch heel stil in de lucht kon blijven hangen. Lag het aan mijn houding of was het gewoon zo? Het was de allerkleinste vogel die ik ooit heb gezien en dat noemen ze de colibrie. Spelend in de boom heb ik lang deze fonkelende klappende vleugels waargenomen. Ik kon uren dromen, had ik maar zulke vleugels om  'De glorie van aanschouwen' zelf uit te beelden.

De glorie van staren

2012

De glorie van staren. Ik schuif het gordijn opzij en de eerste glimp die ik opvang is een vliegende colibrie. Mijn ogen stralen net zo vrolijk als de manier waarop dit prachtige schepseltje zich voortbeweegt in de lucht. De colibrie zorgt ervoor dat staren een glorieus gevoel is.

Cafe 'T Haantje

2011

Cafe 't Haantje Buitenkunstwerk voor cafe 't Haantjer Kuukeleku kraait de haan. Drie bier en ik kom er aan! Zes, negen, twaalf en ik weet niet meer wat voor of achteraan is. Nog eentje dan?

Mr. de uil

2011

Mr. de uil. Kijkend in het donker kan lastig zijn, maar 'Mr. de uil' observeert de kleinste details alsof het dag is.      Door zijn kijker ontgaat hem niets, want de dame met de welgevormde billen zag hij van mijlenver aankomen. Wat hij zag had alles te maken met ritme en beweging. Stil zitten en observeren was de moeilijkste missie van zijn nachtdienst. Ga ik dansen en sjansen of blijf ik in het gareel? 

Volle maan

2011

'Bij volle maan'   In de woonkamer van mijn moeder staat een boekenkast vol met mysterieuse uilenbeelden. 'S nachts komen ze tot leven waardoor zich een plezierige sfeer manifesteert.  'Bij volle maan' gebeurt er iets speciaals. Alle veren kleuren voller en de uilen worden boller. Tijdens deze nachten heb je te maken met wijze uilenkrachten. Ze doen iets samen wat je niet zou verwachten. Ieder spreiden ze hun vleugels. Samen vormen ze een overkoepelende boog dat zorgt voor het gevoel van harmonie. De woonkamer van mijn moeder is dan de meest volmaakte plek op aarde om te zijn.

Nana

2012

Nana.     Haar naam is Naomi.

De advocatuur

2010

De advocatuur.   Een spannende gebeurtenis  kent een spannend verhaal. Een visionair weet er raad mee. 

Grip van de vrouw

2009

Grip van de vrouw.   Een verhaal van een man die veel vrouwen intiem heeft gekend en maar geen keus kan maken. De belangrijkste vrouw in zijn leven draagt hij op zijn schouder.

Vrouwenverslinder

2009

Vrouwenverslinder.   verslind mij niet, geef me je traan en ik geef je een mooi leven.

De vrouwenstoel

2009

De vrouwenstoel.    

de rode kever

2010

De rode kever in mijn woonkamer.   Rode kevers uit de jungle in mijn huis. Ergens lopen ze rond alleen ik kan ze niet vinden.